9 Yaşındaki Çocuğa İleri Mitral Kapak Yetmezliğinde Başarıyla Ameliyat Yapıldı

ERÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’ndan Özel Bir Başarı Hikayesi

ERÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rifat Özmen liderliğinde gerçekleştirilen özel bir ameliyat sonucunda, 9 yaşındaki bir hastanın ileri mitral kapak yetmezliği sorununa başarılı bir çözüm bulundu.

Hasta ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Rifat Özmen, “Toprak Mina isimli 9 yaşındaki hastamızın mitral kapağındaki ileri mitral kapak yetmezliği nedeniyle ameliyat kararı aldık. İlerleyen süreçte hastamızın mitral kapağını onarmak için özel bir yöntem uygulandı” dedi.

Ameliyat sırasında yapılan trianguler rezeksiyon ve neokord implantasyonu işlemlerinin ardından Doç. Dr. Rifat Özmen, hastanın sağlık durumunun olumlu bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Mitral kapak tamirinin önemine değinen Doç. Dr. Rifat Özmen, bu tür operasyonların hastaların ilaç kullanımı ve yaşam konforu açısından önemli avantajlar sağladığını vurguladı.

Ülkemizdeki belirli merkezlerde gerçekleştirilen mitral kapak tamiri operasyonları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Rifat Özmen, hastaların varfarin kullanımına bağlı yan etkilerden korunmalarının ve daha rahat bir yaşam sürmelerinin sağlandığını aktardı.

Doç. Dr. Rifat Özmen, başarılı operasyonda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederek hastasına acil şifalar diledi. – KAYSERİ

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.