Muğla’da UMKE Ekiplerinden Gerçekçi Tatbikat

UMKE Ekiplerinden Etkileyici Tatbikat

MUĞLA – Muğla‘da UMKE ekiplerinin gerçeği aratmayan tatbikatı büyük ilgi gördü. Ekipler, bir binada meydana gelen patlama senaryosunda mahsur kalan yaralıları kurtarmak için nefes kesen bir operasyon gerçekleştirdi ve hastaneye nakillerini sağladı.

Muğla‘nın Menteşe ilçesine bağlı Yılanlı Yaylası’nda gerçekleştirilen tatbikata, 2’si doktor 24 sağlık çalışanı zorlu koşullarda katıldı. Eğitimlerini gece -10 dereceyi bulan soğukta sürdüren ekip, büyük bir özveriyle görev yaptı.

Bir yerleşim yerinde yaşanan patlama senaryosuyla başlayan tatbikatta, UMKE ekipleri adeta harabeye dönen binanın içinde mahsur kalan 2 ağır yaralıya hızla ulaştı ve enkaz altında ilk müdahalelerini gerçekleştirdikten sonra güvenli bir şekilde hastaneye nakletti. Ekiplerin başarılı müdahalesi, gerçeği aratmadı. Tatbikatın sonunda ekipler, Yılanlı Yaylasında Türk Bayrağı açarak eğitimlerini tamamladı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatlar sonucunda 24 yeni UMKE personelinin daha kazanıldığını ve böylece Muğla genelinde toplamda 264 UMKE personeline ulaşıldığını belirtti. Personelin afet ve acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda detaylı eğitimler aldığı ve teorik ve uygulamalı derslerle desteklendiği vurgulandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AYKUT KURT – Yerel

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.