Kola veya enerji içeceği değil: Bu içecek kansere neden oluyor

Alkol, Kanser Riskini Artırıyor!

Sağlıklı yaşamak isteyenlerin dikkatine! Günlük alışkanlıklarınız arasında yer alan alkol, aslında kanser riskini ciddi şekilde artırabiliyor. Onkoloji diyetisyeni Nichole’un uyarısıyla bir kez daha gündeme gelen bu konu, sağlığınızı korurken göz ardı etmemeniz gereken bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Diyetisyen Nichole’un vurguladığı gibi, alkol içeren her türlü içecek kanser riskini artırabilir. Cancer Research UK ve birçok bilimsel kuruluş da bu konuda hemfikir. Özellikle meme kanseri, karaciğer, ağız ve boğaz, bağırsak gibi pek çok kanser türüyle ilişkilendirilen alkol, zararlı bileşikler içererek vücuda ciddi zararlar verebiliyor.

Alkol tüketiminde ölçülü olmak da yeterli değil. Aşırı tüketimden kaçınmanın yanı sıra, haftalık alkol alımını 14 üniteyle sınırlamak ve bunu haftaya yayarak tüketmek gerekiyor. Bu miktar, yaklaşık olarak 6 büyük bira veya 10 küçük kadeh şarap şeklinde ölçülebilir. Ayrıca, haftada birkaç gün alkol tüketmemek de sağlıklı bir yaşam için önem taşıyor.

Related Posts

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Sahte İmza İle Üyelik Soruşturması Sonuçlandı

Sahte imza ile üyelik soruşturması!  Rize’de işyeri temsilcisine sahte imza ile üye yaptığı iftirasına, il sağlık müdürlüğü soruşturmasın da suçsuzluğunun ardından mahkemede tazminata hükmetti.