Tıp tarihine geçecek ameliyat: Bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Çiftin Bebeğinin Boynundaki Tümör Başarılı Operasyonla Çıkarıldı

Mustafa ve Fatma Kara çifti, erkek bebeklerinin doğumu için Kütahya Şehir Hastanesine başvurdu. Acil operasyon doğumla sonuçlandı ve sezaryenle dünyaya gelen bebekte boynundaki tümör keşfedildi.

Yoğun bakım ünitesine alınan bebek, bir hafta sonra, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin İlhan önderliğinde Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın ile bir ekip tarafından ameliyat edilerek, boynundaki 445 gram ağırlığındaki tümörden başarıyla kurtarıldı.

“TIP LİTERATÜRÜNE GEÇECEK BİR OPERASYON”

Prof. Dr. Aydın, yaptığı açıklamada, hastanede bir ilk olan bu acil ameliyatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı. Bebeğin yaşama şansının olmadığı durumda, acil olarak sezaryen ameliyatının gerçekleştirildiği belirtildi.

Bebeğin hikayesinde önemli bir dönemeç olan ameliyat sonrası boynundaki tümörün çıkarıldığını ifade eden Aydın, “Yaptığımız başarılı operasyonla bebeğin solunum yolları açıldı ve rahat bir nefes almaya başladı. Bu operasyon dünya genelinde oldukça nadir rastlanan bir durum ve tıp literatürüne geçecek nitelikte.” açıklamasında bulundu.

Mehmet Eymen adı verilen bebek annesi Fatma Kara’nın da mutluluğunu beraberinde getirdi. Kara, tümörün alınmasıyla birlikte büyük bir sevinç yaşadıklarını belirtti.

Related Posts

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Takma kirpik yapıştırıcıları ve kirpik kıvırma aletlerinin mikropların çoğalmasına neden olabileceğini de dile getiren Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Başkanı Öğr. Gör. Birgül Erbaş, takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir