A4 kağıdıyla zayıflık yarışı tehlikesi: Uzmandan ailelere uyarı

İzmir Şehir Hastanesi Uzmanından Sosyal Medya Uyarısı

İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Çocuk Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Gonca Özyurt, gençler arasında yaygınlaşan A4 kağıdıyla bel inceliği ölçme ve paylaşma trendine dikkat çekerek, zayıflık yarışının psikolojik sorunlara yol açabileceği konusunda uyardı. Özellikle yeme bozukluklarına karşı ailelerin bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

Gençler Arasında Yaygınlaşan Zayıflık Yarışı

A4 kağıdı testinin gençler arasında yeni bir güzellik standardı olarak kabul edildiğini belirten Doç. Dr. Özyurt, sosyal medyanın gençlerin hayatında önemli bir rol oynadığını ve bu platform sayesinde kendilerini ifade edebildiklerini ifade etti. Sosyal medyanın mükemmellik standartları ve beden algısı ile gençleri yetersiz hissettirebileceğini ve yeme bozuklukları gibi sorunlara neden olabileceğini söyledi.

‘Zayıflık Algısı Psikiyatrik Sorunlara Yol Açabilir’

Görsel medyanın gençlerde zayıflık algısını pekiştirdiğini vurgulayan Dr. Özyurt, kız ergenlerde zayıflığın güzellik algısı olarak, erkek ergenlerde ise kaslı yapının veya fit görünümün idealleştirilmesiyle bağlantılı olabileceğini belirtti. Bu algıların gençlerde kendini yetersiz hissettirerek yeme bozukluklarına neden olabileceğini ifade etti.

Ailelerin Rolü ve Önemi

Ailelere sosyal medya kullanımı konusunda uyarılarda bulunan Dr. Özyurt, ailelerin gençlerle daha fazla vakit geçirmesi, sosyal aktivitelere katılım sağlaması ve iletişimde olması gerektiğini vurguladı. Ailelerin gençlere mahremiyet konularını anlatması, sosyal medyada dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

‘Aileler Kendi Davranışlarıyla Örnek Olmalı’

Sosyal medyanın gençler üzerindeki etkilerini gözlemlemelerini ve gençlerin okul ve çevre ilişkilerini değerlendirmelerini öneren Dr. Özyurt, ailelerin gençlere rol model olması gerektiğini vurguladı. Aile içi iletişimin önemine değinen Dr. Özyurt, yeme bozukluğu gibi ciddi sorunlarda uzman desteği alınması gerektiğini belirtti.

 

(DHA)

Related Posts

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Sahte İmza İle Üyelik Soruşturması Sonuçlandı

Sahte imza ile üyelik soruşturması!  Rize’de işyeri temsilcisine sahte imza ile üye yaptığı iftirasına, il sağlık müdürlüğü soruşturmasın da suçsuzluğunun ardından mahkemede tazminata hükmetti.

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir