Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Borsa İstanbul’da Haftalık Değerlendirme: Hisse Senetleri Yükseldi, Dolar ve Euro Arttı, Altın Azaldı

BORSA İSTANBUL

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 1,24 değer kazandı. BIST 100 endeksi, 9.268,07 puandan 9.531,35 puana yükseldikten sonra haftayı önceki haftaya göre yüzde 1,24 artışla 9.432,55 puandan tamamladı.

ALTIN FİYATLARI

Kapalıçarşı’da işlem gören altının gram fiyatı yüzde 0,32 azalarak 4.055 liraya geriledi. Cumhuriyet altını ise yüzde 0,31 düşüşle 27.420 liraya indi. Çeyrek altının satış fiyatı ise geçen haftaya göre yüzde 0,34 azalarak 6.792 liraya geriledi.

DOLAR VE EURO KURU

ABD doları bu hafta yüzde 0,64 artarak 8,4230 TL’ye yükseldi. Euro ise yüzde 0,20 artışla 9,7160 TL’ye çıktı.

YATIRIM FONLARI

Yatırım fonları ve emeklilik fonları bu hafta yüzde 1,08 değer kazandı. En çok kazanan fonlar arasında yüzde 1,76 ile “karma ve değişken” fonlar yer aldı.

Related Posts

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Zirai dondan etkilenene destek

DenizBank, zirai dondan etkilenen üreticilerin faaliyetlerini güvence altına almak amacıyla bir dizi finansal çözümü hayata geçirdi.

Maaş 100 milyon zarar 1.5 trilyon

Merkez Bankası 2023 ve 2024’te toplam 1.5 trilyon zarar etti. Merkez’in tepe yöneticilerine zarar edilen iki yılda toplam 100 milyon lira maaş ödendi.

IEA Başkanı’ndan kritik mineral tedarikinde “tekelleşmenin” engellenmesi çağrısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin imalatında kullanılan bakır ve çinko gibi kritik minerallerin tedarikinin bir veya iki ülkenin tekelinde olduğunu söyleyerek, “Temiz enerjide çeşitlilik olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Belli bir ülke, bu kaynakların çok büyük bir kısmını eli altında tutarsa, bu gerçekten önemli bir risk olabilir.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir