Canan Karatay “meslekten men” talebiyle hakim karşısına çıkacak: “Karatay Mağdurları Platformu” kuruldu

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay Meslekten Men Edilebilir!

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay, yaptığı açıklamalar ve önerdiği tedavi yöntemleri nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. Hastası Ceyhun Ülker’in böbreklerini kaybetmesine ve kalıcı engellilik durumuna gelmesine sebep olduğu iddiasıyla meslekten men talebiyle karşı karşıya. Karatay, 9 Ocak’ta mahkemede hakkında yapılan suçlamaları cevaplayacak. Bu süreçte Harvard Tıp Fakültesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ozan Ünlü ise Karatay Mağdurları Platformu’nu kurarak harekete geçti.

Hürriyet’ten Fulya Soybaş’a konuşan Ünlü, Karatay ve platform hakkında şunları söyledi:

“Karatay, kolesterol ilaçlarının bırakılması gerektiğini ve işe yaramadığını iddia ediyor. Oysa dünyada 250 kişiden biri ailesel hiperkolesterolemi hastası ve erken yaşlarda hayatlarını kaybetme riskleri bulunuyor. 80 milyonluk bir ülkede, böylesine sık görülen ve ölümcül bir hastalık için ‘İlacı bırakın!’ demek ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu durum beni dehşete düşürdü.”

Ünlü, Karatay’ın ifade özgürlüğü kapsamında yaptığı açıklamaların yanlış olduğunu belirterek şunları ekledi:

“Hekimlerin önerileri, hastalar tarafından ciddiye alınabilir ve uygulanabilir. Ancak tıbbın temeli hastadır ve genelleme yapılmamalıdır. Karatay’ın ‘Aşı yaptırmayın’ gibi ifadeleri hekim sorumluluğundan kaçınmak anlamına gelir. Tavsiyeleri hastalara zarar verebilecek boyuta ulaştığında bu durum mesleki hata olarak kabul edilir.”

Ünlü, Karatay’ın zarar gören hastaların sesine kulak vermek ve toplumu bilinçlendirmek adına Platformu kurduğunu belirterek, “Amacımız, Karatay’ın yanlış tavsiyeleri yüzünden zarar görenleri bir araya getirerek yasal yollara başvurmalarını sağlamak ve toplumu bilinçlendirmektir” dedi.

Detaylar için .

Kuantum bilgisayarlar tüm şifreleri kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik anlatıyor

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.