Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Kene Isırmasına Dikkat! Prof. Dr. Doğan Uyardı

Kenelerin taşıdığı virüslerin insanlara bulaşma riskine dikkat çeken Prof. Dr. Doğan, hastalığın ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Vaka sayılarında artış yaşandığına değinen Doğan, hastalığın kenelerin sıvılarına temas veya çıplak elle ezilmesi sonucu bulaştığını vurguladı.

Risk gruplarını tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar, veterinerler, askerler, sağlık personeli ve piknikçiler oluştururken hastalığın belirtileri ateş, yorgunluk, bulantı ve kusma şeklinde ortaya çıkıyor. Hastalığın tedavisi olmamakla beraber erken müdahale ile iyileşme sağlanabiliyor. Prof. Dr. Doğan, endişe ve panik yapmak yerine önleyici tedbirlerin alınmasının önemine vurgu yaptı.

Aşı Çalışmaları Devam Ediyor

Üniversitede Prof. Dr. Nazif Elaldı’nın konuya yakından ilgilendiğini ve İsveç’te aşının Faz-1 çalışmalarının devam ettiğini belirten Doğan, Faz-2 çalışmalarının Sivas’ta gerçekleştirileceğini bildirdi. Sivas merkezden henüz vaka bildirilmemesine rağmen tedbirli olunması gerektiğine değinen Doğan, hastalığın daha çok Yozgat ve Tokat’ta görüldüğünü ifade etti.

Keneye maruz kalanların erken müdahale ile hastalıktan kurtulabileceğini belirten Doğan, en etkili yöntemin kene ısırmasını engellemek olduğunu sözlerine ekledi.

Related Posts

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Sahte İmza İle Üyelik Soruşturması Sonuçlandı

Sahte imza ile üyelik soruşturması!  Rize’de işyeri temsilcisine sahte imza ile üye yaptığı iftirasına, il sağlık müdürlüğü soruşturmasın da suçsuzluğunun ardından mahkemede tazminata hükmetti.

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir