İki aylık bebek beyin kanaması geçirdi: ‘Aile aşı yaptırmadı’

Aşı Reddi ve Topuk Kanı Taramasına Karşıtlık Artıyor: Bebeğin Beyin Kanaması Nedeniyle Yoğun Bakımda Entübe Edildi

Son zamanlarda aileler arasında, aşı reddi ve bebeklerde kalıtsal hastalıkların tespitini sağlayan topuk kanı taramasına karşıtlık artmaktadır. Ankara’da Etlik Şehir Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan, beyin kanaması geçiren 2 aylık bir bebek entübe edildi. Bebeğin kanamasının K vitamini eksikliğinden kaynaklandığı düşünülmektedir.

Aile K Vitamini Aşısını Yaptırmadı

Bebeğin kanamasının K vitamini eksikliğinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Aile, bebeğe doğumun hemen ardından yapılması gereken, kanamalı hastalıkları önleyen K vitamini enjeksiyonunu yaptırmadı. NTV’nin haberi doğrultusunda, annenin evde doğum yaptığı ve ailenin bebeğe K vitamini ve aşı yapılmasına izin vermediği belirtildi. Bebekte rahatsızlık belirtileri başladıktan sonra bile aile, tedaviyi engelledi.

Bebek Beyin Kanaması Geçirdi

Bebek, durumu kötüleşince Çankırı’dan Ankara’ya Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yapılan incelemeler sonucunda bebeğin beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, konuyla ilgili açıklama yaptı. Kasapçopur, “Doğum anında tüm bebeklere hızla ilk doz K vitamini enjekte ediyoruz” dedi ve bu enjeksiyonun yenidoğanı kanamalı hastalıklardan koruduğunu vurguladı.

Aşı Kararsızlığı ve Reddi Bildiriliyor

Bebeklerde aşı ve topuk kanı reddi, hastaneler tarafından İl Sağlık Müdürlükleri’ne bildirilmektedir. İl Sağlık Müdürlükleri de konuyu yargıya taşımaktadır. Bu konudaki son olay ağustos ayında Kars’ta yaşanmıştır.

(ALINTI)

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.