İstanbul’da sağlık çalışmaları artıyor!






Bakırköy Belediye Başkanı Sağlık Hizmetlerini Artırıyor

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu Sağlık Hizmetlerini Yeniliyor

İstanbul Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Önce halk sağlığı” prensibiyle çalışmalarını sürdürüyor. Yeni atanan başkanın göreve gelmesinin ardından Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi’nde önemli iyileştirmeler yapıldı.

Merkzde gerçekleştirilen bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının yanı sıra açılan yeni polikliniklerle vatandaşlar ücretsiz, konforlu ve kaliteli sağlık hizmetlerine erişebiliyor.

Yeni uzman doktor ile hizmete açılan dahiliye polikliniği, birçok hastalığın teşhisinde vatandaşların ilk başvurduğu merkez haline geldi. Kronik hastalıkların takibi de burada yapılabiliyor.

“Vatandaşlarımızın Sağlığı Bizim İçin Önemli”

Bakırköy Belediye Tıp Merkezi’nde göreve başlayan Uzm. Dr. Aydın Kayır, merkezde sunulan hizmetin kalitesini takdir ettiğini belirterek, “Burada her türlü hastaya bakabilmem ve ücretsiz hizmet sunmamız benim için çok değerli. Vatandaşlarımızı burada bekliyoruz” dedi.


Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.