Prof. Dr. Karacaoğlan: ‘Karın germe ameliyatlarında sigara risk faktörü’

Prof. Dr. Naci Karacaoğlan’dan Karın Germe Ameliyatlarıyla İlgili Uyarılar

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, karın germe ameliyatlarındaki risklere dikkat çekerek, sigara kullanımının en büyük risk faktörü olduğunu vurguladı.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, son dönemde karın germe ameliyatlarının komplikasyonları endişe yaratmış durumda. Ameliyat sonrası karın bölgesinde yaşanan sorunlar, estetik cerrahi operasyonlarının güvenliği konusunda soru işaretleri uyandırdı.

AA’nın haberine göre Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, ameliyat öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek, bu tür komplikasyonların önlenebileceğini belirtti.

Prof. Dr. Karacaoğlan, karın germe ameliyatlarının sıkça tercih edilen estetik cerrahi işlemler arasında yer aldığını vurgulayarak, aşırı kilo kaybı veya doğum sonrası oluşan deformasyonların bu operasyonlarla düzeltilebildiğini söyledi.

‘Sigara Yara İyileşmesindeki En Büyük Düşman’

Prof. Dr. Karacaoğlan, sigaranın yara iyileşmesinde en büyük engel olduğunu belirterek, ameliyat öncesi sigara içmemenin ve ameliyat sonrası sigaradan uzak durmanın önemine değindi. Ayrıca dolaşımı bozan ilaçlar ve diğer hastalıkların da ameliyatın başarısını etkileyebileceğini söyledi.

Uygun hastane ve ameliyathane koşullarının ameliyat başarısında önemli rol oynadığını vurgulayan Prof. Dr. Karacaoğlan, Sağlık Bakanlığı ruhsatına sahip hastanelerin gerekli altyapıya sahip olduğunu aktardı.

Ameliyat sonrası pansuman ve takip süreçlerinin titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Karacaoğlan, hastaların endişelenmemesi gerektiğini ve uzmanların ortaya çıkabilecek sorunları çözebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Naci Karacaoğlan’ın uyarılarıyla ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Yaygın virüs ‘öpücük hastalığına’ neden oluyor, kanser riskini de 5 kat artırıyor!

Dünya genelindeki çoğu insanın hayatının bir döneminde enfekte olduğu Epstein-Barr virüsünün (EBV), kansere yakalanma riskini önemli ölçüde artırabileceği ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) kanser araştırma ajansının yeni çalışmasına göre, yaygın görülen bu virüs, kişileri henüz kanser teşhisi almadan yıllar önce yüksek risk altına sokabiliyor.

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Erken teşhis ve doğru müdahaleyle KKKA’dan kurtulmak mümkün

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) maruz kalanların erken ve doğru müdahaleyle hastalıktan rahatlıkla kurtulabildiğini belirtti. Doğan, yazılı açıklamasında, hastalığın bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi süreçleri hakkında bilgi vererek, erken müdahalenin önemine dikkati çekti.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.