Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Prof. Dr. Adem İlkay Diken’den Kalp ve Damar Hastalıklarıyla İlgili Önemli Uyarılar

Prof. Dr. Adem İlkay Diken, dünyada en sık karşılaşılan ölüm nedeni olan kalp ve damar hastalıkları konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kalp damar hastalıkları içinde en ölümcül olanı olan aterosklerotik kalp hastalığının özellikle vurgulanması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Adem İlkay Diken, kalp ve damar hastalıklarının genellikle multifaktöriyel olduğunu söyleyerek, bu hastalıklara neden olan birçok faktörün yıllar içinde bir araya gelerek kişiyi kalp ve damar hastası yapabileceğini ifade etti. Bu faktörler arasında şeker hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi kronik hastalıkların yanı sıra sigara içme, aşırı alkol tüketimi, obezite, dengesiz beslenme ve düzensiz egzersiz gibi kötü alışkanlıkların da riskleri artırdığını belirtti.

Atardamarlarına İyi Bakmak Önemli

İnsanların atardamarlarına ne kadar iyi baktıklarının biyolojik yaşlarını da etkilediğini vurgulayan Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarları sağlıklı olan bireylerin 90’lı yaşlara kadar efor kısıtlaması olmadan yaşayabildiklerini ancak atardamarlarına yeterince özen göstermeyen kişilerin 30’lu yaşlarda bypass veya stent uygulamalarıyla karşılaşabileceğini aktardı.

Teknolojik Gelişmeler ve Kalp Cerrahisindeki Yenilikler

Prof. Dr. Adem İlkay Diken, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte kalp cerrahisinde de önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, geleneksel anjiyo yöntemlerine ek olarak sanal anjiyo tekniklerinin damar sağlığının hızlıca değerlendirilmesini sağladığını açıkladı. Cerrahi aletlerin gelişmesiyle büyük kesiler yerine küçük kesilerle ameliyatların gerçekleştirildiğini, kalp-akciğer makinelerinin daha güvenli hale geldiğini ve ilaç teknolojilerindeki ilerlemelerin kronik durumların tedavisinde kolaylık sağladığını belirtti.

Prof. Dr. Adem İlkay Diken, kalp sağlığının ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, ailede kalp hastalığı öyküsü bulunan, şeker, kolesterol, tansiyon gibi risk faktörleri taşıyan, obezite ve sigara gibi zararlı alışkanlıkları olan bireylerin düzenli kontrollerini yaptırmalarını önerdi.

Related Posts

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Sahte İmza İle Üyelik Soruşturması Sonuçlandı

Sahte imza ile üyelik soruşturması!  Rize’de işyeri temsilcisine sahte imza ile üye yaptığı iftirasına, il sağlık müdürlüğü soruşturmasın da suçsuzluğunun ardından mahkemede tazminata hükmetti.

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Yaşlanmayı tersine çevirebilecek 6 yiyecek bulundu

Yaşlanmayı durdurmanın anahtarı sandığınızdan daha yakın olabilir. Yeni bir araştırma, doğal ve bitki bazlı beslenmenin hücresel yaşlanmayı yavaşlattığını gösterdi. Bilim insanlarına göre, doğru besinlerle vücut biyolojik yaşını geriye alabilir.