Bilim insanları, depresyona ilişkin 300’den fazla genetik risk faktörü buldu

Depresyona İlişkin Yeni Genetik Risk Faktörleri Keşfedildi

King’s College London ve Edinburgh Üniversitesi’nden araştırmacıların yaptığı çalışma, depresyonla ilişkili 300’den fazla yeni genetik risk faktörünü gün yüzüne çıkardı.

Stres, olumsuz deneyimler ve genetik bileşenlerin depresyon riskini artırdığı bilinen bir gerçektir. “Cell” dergisinde yayımlanan araştırmada, depresyon riskini artıran genetik faktörler ele alındı.

5 milyondan fazla insanın genetik verilerinin incelendiği araştırmada, 29 ülkeden bilim insanları tarafından, depresyon riskini yükselten 308 yeni gen keşfedildi.

King’s College London ve Edinburgh Üniversitesi’nden gelen araştırmacılar, depresyonla ilişkilendirilmemiş ancak genetik kodlarda bulunan yaklaşık 700 farklı varyasyona dikkat çekti.

Her bir genetik risk faktörünün küçük olduğu belirtilen araştırmada, birden fazla risk faktörüne sahip bireylerin depresyon riskinin artabileceği vurgulandı.

Araştırmacılar, “Yeni ve etkili tedaviler geliştirmek ve depresyonu engellemek için daha kapsamlı çalışmalara ihtiyaç olduğunu” belirtti.


Kızıl Goncalar: Neye ya da kime taparsa tapsın sonuçta herkes fâni!


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN |CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Aziz İhsan Aktaş ve 23 kişi tutuklandı

TIKLAYIN | Tolga Şardan yazdı: Komiser Kürşat’ın intiharının ardından “Moskova skandalı” çıktı!

TIKLAYIN | Vedat Milor hastalığını ve nedenini anlattı

TIKLAYIN | Ankara’da feci ölüm; otomobilden atladı, arkadan gelen aracın çarpmasıyla öldü

TIKLAYIN | Hakemlerin performansına tepki gösteren Hacıosmanoğlu, yüzde yüz zammı iptal etti: “Ayaklarınızı denk alın”

TIKLAYIN | 2025 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

 

Related Posts

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Sahte İmza İle Üyelik Soruşturması Sonuçlandı

Sahte imza ile üyelik soruşturması!  Rize’de işyeri temsilcisine sahte imza ile üye yaptığı iftirasına, il sağlık müdürlüğü soruşturmasın da suçsuzluğunun ardından mahkemede tazminata hükmetti.

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir

Doç. Dr. Diktaş: Bozulmaya başlayan etler, bakteriyel enfeksiyonlara yol açabilir